NEVŞEHİR / ACIGÖL - Acıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Acıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çayırlık Mahallesi Hastane Caddesi Acıgöl/NEVŞEHİR
Vizyon
Mesleki ve teknik eğitimde öncü, sosyal ve kültürel alanda aktif, çağın hızını yakalayan bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Milli ve manevi değerlerine bağlı ve bu değerleri çağdaş düşüncelerle destekleyebilen, mesleki donanımlarını, kendi istek ve kabiliyetlerini de dikkate alarak çağın gerekleri doğrultusunda şekillendirebilen ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilen kalifiye insan gücü yetiştirmektir.
Başarılar
2013-2014 Acıgöl Masa Tenisi Birinciliği 2014-2015 yılında Bilişim Alanında yapılan projemiz TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmasında Kayseri Bölge Sergisine çağrılmı. Okulumuz 2014-15 Eğitim öğretim yılında Beyaz Bayrak almıştır.
Öğretim Şekli :Tam Gün Tam Yıl
Merkezi Sistem Kaloriferli
Ulaşım
Acıgöl Kooperatifinin 30 dk arayla Nevşehir´e araçları bulunmaktadır. Nevşehir Aksaray yolu üzerinde olduğumuzdan ulaşım rahattır.
Sabah ve akşamları öğretmen servisi bulunmaktadır.
Okulumuz Acıgöl İlçe Merkezindedir.
İl Merkezine 20 km uzaklıkta olan okulumuz ilçe merkezinde yer almaktadır.
Yerel Yerleştirme
Okulun Sınav Başarı Durumu
2015 Üniversite Giriş sınavlarında sınava giren 35 öğrencimizden 24 tanesi üniversiteye yerleşmiştir. Öğrencilerimizin 1 tanesi 4 yıllık Lisans programlarına 23 tanesi 2 yıllık önlisans programlarına yerleşmişlerdir. Yerleştirme Oranımız % 69 2016 Üniversite Giriş sınavlarında sınava giren 36 öğrencimizden 30 tanesi üniversiteye yerleşmiştir. Öğrencilerimizin 7 si 4 yıllık Lisans programlarına 21 tanesi 2 yıllık önlisans programlarına yerleşmişlerdir. Yerleştirme Oranımız % 83 2017 Üniversite Giriş sınavlarında sınava giren 17 öğrencimizden 9 tanesi üniversiteye yerleşmiştir. Öğrencilerimizin 5 tanesi 4 yıllık Lisans programlarına 4 tanesi 2 yıllık önlisans programlarına yerleşmişlerdir. Yerleştirme Oranımız % 53
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun Voleybol Takımı bulunmakta olup her yıl müsabakalara katılmaktayız. Ayrıca halk oyunları ve Judo kurslarımızla öğrencilerimize sportif alanda gelişim imkanları sağlanmaktadır. Ayrıca okulumuzda öğrencilerimizin masa tenisi ve basketbol oynama imkanı bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz TÜBİTAK Bilim Fuarlarına 2014-2015 yılında 39 projeyle katılmıştır. 2015-2016 yılı TÜBİTAK Bilim Fuarlarına da başvurumuz kabul edilmiş ve 46 projeyle katılmıştır.
Proje Çalışmaları
2014-2015 yılında Bilişim Alanında yapılan projemiz TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmasında Kayseri Bölge Sergisine çağrılmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Henüz bulunmamakla birlikte Proje ekibimizin bu alanda çalışmaları devam etmektedir.