T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / ACIGÖL - Acıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

“DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ” PROJESİ “DİVÂNU LUGÂTİ’T TÜRK DENEME YAZMA YARIŞMASI

“DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ” PROJESİ  “DİVÂNU LUGÂTİ’T TÜRK DENEME YAZMA YARIŞMASI YAPILACAKTIR.ÖĞRENCİLERİMİZ EDEBİYAT ÖĞRETMENLERİ İLE İLETİŞİME GEÇEREK DETAYLI BİLGİYE ULAŞABİLİRLER.

YARIŞMANIN AMACI:

                  Projenin amacı, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN’in Başlattığı Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilimizin en önemli eserlerinden biri olan Kaşgarlı Mahmut’a ait Dîvânu Lugâti't-Türk adlı eseri yakından tanıması, yazılış amacını, Türk kültürü ve tarihi açısından önemini kavraması ayrıca bu eserle gençlerimizde Türkçe bilincinin oluşturulması ve gençlerimizin Türk dilinin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasıdır.

 

KAPSAMI: Nevşehir ilinde bulunan tüm resmî ve özel okullarda yer alan lise öğrencileri arasında.

·         Divanu Lügat’it Türk,

·         Divanu Lügat’it Türk ve Kaşgarlı Mahmut,

·         Divanu Lügat’it Türk’te geçen “eğitim ve öğretimle ilgili maddeler, eğitim ve öğretim yöntemleri ile ilgili atasözleri, öğrenmek, bilgi ve bilgelikle ilgili atasözleri ve tembellik” konu başlıklarından biri olacaktır

Yarışmaya katılacak eserlerde aşağıdaki şartlar aranacaktır:

a. Eserlerin özgün ve yarışmanın temasına uygun olması gerekmektedir.

b. Eserler, Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu esas alınarak yazılacaktır.

c. Yarışmaya gönderilecek eserler bilgisayarda tek sayfaya Word formatında, A4 kâğıt formatında, Times New Roman yazı tipi ile 12 punto ve 1,5 satır aralıklı, sayfa kenar boşlukları 2,5 cm ve her iki yana yaslı olarak yazılacaktır.

d. Yarışmaya gönderilecek eserler dört sayfayı geçmeyecektir.

e. Her katılımcı, yarışmaya -1-(bir) deneme ile katılabilecektir.

f. Katılımcının adı-soyadı, okulu sınıfı eserde belirtilmeyecek olup katılımcı formunda (Ek-3) mavi tükenmez kalem ile yazılacaktır.

g. Yarışmaya gönderilen eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış veya herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.

h. Yarışmaya katılanlar, eserin tümüyle kendisine ait olduğunu ve özgün olduğunu taahhüt eder. Denemelerin hukuki sorumluluğu yazara aittir. Deneme sahibi, üçüncü kişilerin deneme telif hakkı konusunda iddia ve talepleri olması durumunda uğrayacağı zarara karşı sorumlu olduğunu kabul eder.

ı. Yazılarda Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, anayasamızın genel ve özel amaçlarına aykırı kurum, kuruluş, firma, marka ve kişi reklamını ve tanıtımını ön plana çıkaran, siyasi içerik barındıran ifade ve ögelere yer verilmez.

i. Denemelerin başlığı siyah, kalın ve kelimelerin ilk harfi büyük olacak şekilde yazılacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 19.01.2024 10:33 - Görüntülenme: 31
  Beğen | 0  kişi beğendi